Un credit de nevoi personale este destinat satisfacerii nevoilor personale sau pentru achizitionarea de bunuri diverse, fara a fi nevoie de justificarea acestora. Un credit de nevoi personale se poate acorda in lei sau in euro.

Descriere credit de nevoi personale

Valoarea unui credit de nevoi personale

minim 5.000 lei, maxim 150.000 lei.

Perioada de rambursare

a unui credit de nevoi personale – de la 6 luni la 5 ani (sau 10 ani pentru refinantari ale contractelor de credit semnate inainte de data de 7.07.2020) .

Venituri necesare la un credit de nevoi personale

salarii (inclusiv prime, bonusuri si alte venituri asimilate salariilor), venituri din activitati independente, venituri din dividende, pensii, chirii, drepturi de autor, contracte de management, salarii obtinute in strainatate, diurne, bonuri de masa, etc.

Gradul de indatorare la un credit de nevoi personale

ratele lunare aferente creditelor solicitantului trebuie sa nu depaseasca un procent din veniturile lunare. Poate fi de maxim 55%. Gradul de indatorare se stabileste separat pentru fiecare solicitare de credit de nevoi personale. Daca se refinanteaza credite obtinute inainte de 7.07.2020, gradul de indatorare poate fi de pana la 62% (doar pentru soldul de refinantat + maxim 10% din suma refinantata).

Codebitori la un credit de nevoi personale

pot aplica impreuna cu solicitantul pentru a ridica sansele de obtinere a creditului. Pot fi codebitori din familie – sot/sotie, frati/surori, parinti, sau din afara familiei – colegi, prieteni, etc. Codebitorii trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca solicitatul creditului.

Documente necesare

Actele de identitate (BI/CI) pentru solicitantul de credit de nevoi personale; sotia/sotul solicitantului de credit de nevoi personale(daca este casatorit(a) si doresc sa aplice impreuna); codebitor (daca este cazul).

 • Certificat de casatorie – pentru solicitantul de credit de nevoi personale (daca este casatorit si aplica impreuna cu sotia/sotul).
 • Dovada veniturilor solicitantului de credit de nevoi personale(si pentru codebitori, daca la calculul bugetului se doreste luarea in considerare a veniturilor pe familie).

Dobanda Anuala

a unui credit de nevoi personale- poate fi fixa pe toata durata creditului sau variabila, modificarea acesteia facandu-se in functie de indicele Euribor sau Robor. Dobanda anuala poate fi de intre 9% si maxim 16,89%, si se stabileste in functie de profilul si istoricul de creditare al fiecarui solicitant de credit.

DAE - Dobanda Anuala Efectiva

a unui credit de nevoi personale- reprezinta totalitatea costurilor implicate intr-un contract de credit. DAE poate fi de minim 9,85% si de maxim 18,32%, in functie de profilul si istoricul de creditare al fiecarui solicitant de credit.

Comisioane si taxe bancare

in functie de banca aleasa, pot fi comisioane de analiza a dosarului de credit de nevoi personale, comisioane de administrare a unui credit de nevoi personale, comision de rambursare anticipata de maxim 1%, doar in cazul unui credit de nevoi personale cu dobanda fixa.

Rambursare anticipata

a unui credit de nevoi personale – poate fi partiala sau totala – este posibila la solicitarea clientului.

Asigurari si alte costuri

Unele banci solicita asigurare de viata si de incapacitate de munca cesionata in favoarea bancii. De obicei sunt oferite gratuit de catre banca.

Taxa de inregistrare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare a garantiei reale mobiliare asupra veniturilor viitoare – 87,60 lei.

Exemplu reprezentativ

pentru un credit nevoi personale:

DAE: 9,85% DAE: 18,32%
Suma credit 50.000 lei 50.000 lei
Perioada credit 60 luni 60 luni
Dobanda anuala 9% 16,89%
Comision de analiza 0 0
Rata lunara 1.058 lei 1.240 lei
Cost total credit 13.480 lei 24.400 lei
Valoare totala platibila 63.480 lei 74.400 lei

Aplicati pentru un credit de nevoi personale

Aplicati acum

Avantaje

Un creditul de nevoi personale are urmatoarele avantaje:

 • Obtinere rapida;
 • Actele solicitate sunt minime;
 • Se poate folosi ca refinantare a unui credit de nevoi personale in conditii mai avantajoase;
 • Se poate folosi ca refinantare a unui alt tip de credit cu ipoteca (credit ipotecar, credit imobiliar) sau a cardurilor de credit;
 • Nu este necesara justificarea destinatiei banilor;
 • Fara giranti sau alte garantii;
 • Fara avans;

Alte conditii

 • solicitantul trebuie sa fie cetatean roman cu domiciliul stabil in Romania, cu varsta mai mare de 21 de ani si mai mica de 72 de ani la data rambursarii totale a unui credit de nevoi personale;
 • sa nu inregistreze debite sau alte obligatii neachitate la scadenta catre banci la data solicitarii unui credit de nevoi personale;
 • sa realizeze punctajul impus de sistemul de evaluare a riscului.

Aplicati acum pentru un credit

Solicitati credit

Sunati-ne pentru detalii

031 437 38 16

Contact

Intrebati consultantii nostri

Solicitati informatii
Incepe o conversatie
1
Contact pe WhatApp
Buna ziua!